Monday, September 14, 2009

Sumbangan Aidil Fitri 1430H

Seperti lazimnya, setiap tahun, Pas Kawasan tanjong Malim akan mengedarkan sumbangan kuih raya kepada pesakit dan staf di Hospital Slim river. Amalan itu diteruskan lagi untuk ke sekian kalinya bagi merealisasikan slogan Memasyarakatkan Pas.

Alhamdulillah, program ini berjalan dengan lancar seperti yang dirancangkan. Apa yang berbezanya pada tahun ini, sumbangan kuih raya juga disampaikan kepada Orang asli sekitar Parlimen Tanjong Malim. Ternyata program ini berjaya merapatkan ukhuwah dikalangan masyarakat terutamanya masyarakat orang asli dengan Pas.

Antara yang hadir dalam majlis tersebut ialah AF Ustaz Mohd tarmizi Ab Rahman, YDP Pas Tanjong Malim, Timbalan YDP, Naib YDP dan AJK Pas Kawasan. Selain itu, pimpinan Pemuda Kawasan juga tidak ketinggalan bersama dalam majlis tersebut yang diketuai oleh ketuanya, Tn Hj Aminuddin Zulkipli. Manakala muslimat pula diketuai oleh Pn Hjh Harisah serta AJK nya turut kelihatan.

Dalam menyampaikan sumbangan kuih raya di hospital itu, turut diedarkan juga ialah panduan Solat untuk orang sakit/ uzur. Risalah ini merupakan panduan Solat bagi yang tidak mampu berdiri semasa menunaikan Solat.

Sumbangan kepada orang-orang asli di adakan pada sebelah pagi, manakala sumbangan di hospital dibuat pada sebelah petang.Petugas bersedia untuk mengedarkan sumbangan


Sibuk mengagihkan sumbangan
Ketua Unit amal Tg Malim sedangn sibuk bertugas


Tn Hj Salam, Tim. YDP Pas sedang menyampaikan sumbangan


Naib YDP Pas Ust Nik turut membantu Tn Hj salam
Tn hj salam sedang berucap sebelum majlis penyerahan bermula

No comments: