Saturday, November 26, 2011

Kerjasama Pakatan Rakyat Pasti Menumbangkan BN - Mat Sabu


Slim River - Kerjasama yang begitu kukuh antara komponen parti Pakatan Rakyat amat menggerunkan UMNO Barisan Nasional. Ini kerana, walaupun Pas, Keadilan dan DAP begitu kuat dan berpengaruh di beberapa negeri dan kawasan parlimen tertentu, namun disebabkan masing-masing bertanding secara bersendirian, BN memanipulasikan peluang ini untuk terus memerintah.

Namun, situasi kini yang menyaksikan Pakatan Rakyat begitu erat dalam kerjasama politik, UMNO-BN sedaya upaya mencari jalan bagaimana memecah belahkan keutuhan ini. Mereka mengharapkan perpecahan Pakatan untuk terus berkuasa. Malangnya, usaha mereka memanipulasikan sebanyak mungkin isu untuk memburukkan pimpinan pakatan rakyat tidak berhasil kerana rakyat kini telah bijak menilai. Rakyat juga mula terdedah dengan sumber maklumat ketiga melalui media baru yang begitu mempengaruhi terutama golongan muda.

Begitulah telahan dan pandangan yang disuarakan oleh Timbalan Presiden Pas, Tn Hj Mohd Sabu ketika menyampaikan ucapan dalam Majlis Makan Malam Amal PRU 13 Pas Tg Malim. Beliau juga berkeyakinan Pakatan Rakyat pasti berjaya mempertahankan negeri-negeri yang diperintah, serta berupaya memenangi negeri yang masih belum diperintah. Ini berdasarkan kepada laporan audit negara yang memuji prestasi kepimpinan negeri-negri pakatan.

Turut hadir dan memberi ucapan, Tn Hj Aminuddin Zulkipli (YDP Pas Tg Malim), Sdr Hanipa Maidin, Sdr Richard Wong dan YB Sivanesan (ADUN Sungkai).

Majlis juga turut menyampaikan anugerah kepada Mantan Calon Pas yang pernah bertanding mewakili Pas dalam Parlimen Tg Malim. Selain itu, hadiah khas turut disumbangkan kepada En Chandra yang baru melangsungkan perkahwinan dengan wanita pilihannya berasal dari Kemboja.

Majlis berakhir kira-kira jam 11.00 malam.
No comments: