Sunday, April 3, 2011

Mantan Ketua Pemuda Dicalonkan Sebagai YDP sesi 2011-2013


Sekitar jam 3.00 petang tadi, berakhirlah sesi mesyuarat agung tahunan Dewan Pemuda Pas Tanjung Malim kali ke 9. Perasmian mesyuarat agung kali ini telah disempurnakan perasmiannya oleh naib ketua Pemuda Negeri Perak, sdr Salman bin Salleh.

Pas Kawasan Tanjung Malim telah diwakili oleh AF Ustaz Mohd Shafie Hamid yang telah berucap bagi pihak Pas kawasan.

Pemilihan jawatankuasa tahun ini telah melantik ketua pemuda yang baru menggantikan Tn Hj Aminuddin Zulkipli yang telah tamat tempoh kepemudaannya. Walau bagaimanapun, dalam agenda pemilihan Jawatankuasa Pas Kawasan sesi 2011-2013, para perwakilan telah memilih Tn Hj Aminuddin Zulkipli sebagai calon YDP bagi sesi pemilihan mesyuarat agung Pas Kawasan pada 24 April akan datang.

Selain itu, turut dicalonkan ialah Ust Nik Abdul Hadi (Timbalan), Tn Hj Junid (Naib) dan Tn Hj Salam (Ketua Urusan Ulama'). bagi jawatan AJK, pihak perwakilan telah memberi mandat kepada kepimpinan pemuda yang baru dilantik di bawah pimpinan Sdr Junaidin Yusop untuk mencadangkan pencalonan.

Pastikan semua ahli Pas kawasan Tg Malim hadir ke mesyuarat agung tahunan nanti sebagai memenuhi tanggungjawab ahli parti. Jangan lepaskan peluang dan hak anda untuk menentukan kepimpinan yang dapat membawa Pas Tg Malim lebih ke hadapan pada masa akan datang. Insyaallah.

No comments: