Saturday, December 31, 2011

Hentikan Kezaliman UMNO Selamatkan Malaysia


UMNO BN semakin hari semakin zalim dan menyerlahkan kezalimannya apabila seringkali mempertahankan tindakan salahlaku pimpinannya dan menganggap rakyat masih lagi boleh diperbodohkan.

Pelbagai isu yang melanda Malaysia adalah angkara kezaliman UMNO BN yang memporak perandakan pentadbiran negara serta mengkayakan kroni melalui harta negara yang begitu banyak tanpa rasa segan dan malu. Negara yang dianugerahkan dengan kekayaan yang begitu banyak telah diselewengkan oleh UMNO demi memuaskan nafsu pimpinan mereka.

Begitulah antara ucapan yang disampaikan oleh Sdr Amran Harun selaku Timbalan YDP Pas Kampar yang juga PA kepada DS Nizar Jamaluddin. beliau berkata demikian dalam majlis ceramah yang diadakan di Kuala Slim. Turut berceramah bersama beliau, Sdr Suhaizan Kaiyat, Exco DPPP juga merupakan Ketua Pemuda Pas Johor. Ucapan juga turut disampaikan oleh wakil PKR.

Antara lain, Sdr Suhaizan menceritakan bagaimana pembohongan UMNO BN selama ini melalui undi pos dan pengundi hantu telah dapat dibuktikan. UMNO berjaya mempertahankan kemenangan mereka melalui penipuan yang terancang dengan kerjasama JPN yang sekarang giat pula mengeluarkan kad pengenalan kepada warga asing asalkan mengundi UMNO BN.

Ucapan aluan disempurnakan oleh Tn Hj Salam selaku Timbalan YDP Pas kawasan Tg Malim, manakala majlis dipengerusikan oleh Sdr Zulkifli Che Nas.

Dalam majlis tersebut juga, disampaikan saguhati kepada pelajar-pelajar cemerlang UPSR dan PMR. Sumbangan telah disampaikan oleh Sdr Suhaizan Kaiyat.

No comments: